Tuesday, July 14, 2009

Lagu Kacuk!

Ingat manusia je ke yang boleh ada anak kacok. Lagu pon boleh dikacok gak.
Tapi bukan semua yang kacok tu 'lawa', atau ada kualiti. Nak main kacok2 kena hati-hati.

Satu genre kacok dengan genre yang lain, wujudlah apa yang kita panggil subgenre.
Proses ini berterusan dari satu era ke satu era, manusia (ahli muzik) akan terus menjalankan eksperiment agar masterpiece mereka tidak berbunyi seperti masterpiece orang lain (bahasa mudahnya tiru la).

Kenapa tiba-tiba aku nak tulis benda ni? Ni semua gara-gara mendengar lagu "Goyang Inul" kat TV minggu lepas la ni, haihh..

Metal + Dangdut = GOYANG INUL


p/s: Mantap gilaa.. asyik bangat deh..
(bukan goyang gerudi inul tu, tapi skill guitar solo time bridge, haha)

4 comments:

axbasis said...

bro.. ape cer? ade cite baru ka?

Hamster Putih said...

tak dak cita daa.. dok umah saja.. skali skala lepak2 dgn mmber, jamming, menghabeskan beras.. haha..

axbasis said...

ko dah cari keje blom?

Hamster Putih said...

lepas raya, hahaha.. rajin2 dtg aa tepeng weh, aku bawak jalan2, aritu almost dh jadik, tp tak cukop org..

Related Posts with Thumbnails